Te veel linolzuur belemmert

De NovelCure methode

  • Home
  • Meer...
  • Te veel linolzuur belemmert

Linolzuur- omega 6

Te veel linolzuur belemmert de overgang van ALA naar EPA. Daarenboven is linolzuur zeer gevoelig aan lipidperoxydatie wat een verhoging van de plaatjesaggregatie bevordert.

Het aandeel van linolzuur in de energieopname van een gemiddeld dieet is over het algemeen te hoog (gemiddeld 6,1% van de totale energieopname), met oliën en vetten (vnl. margarine) als voornaamste bron. De door de International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (ISSFAL) aanbevolen dosis bedraagt 2-3%.

Het aandeel linolzuur in de energieopname van een gemiddeld dieet is over het algemeen te hoog.

Studies
Diverse studies tonen aan dat een voeding die te rijk is aan linolzuur, en te laag DGLA in afwezigheid van een adequate hoeveelheid n-3,of C 18 2n6 vetzuren de carcinogenese ( kanker)zou bevorderen. Meer bepaald voor borstkanker blijken hiervoor duidelijke aanwijzingen. Te veel linolzuur heeft tevens een suppressief effect op de immuunstatus. Dus de slogan "linolzuur goed voor hart en bloedvaten" is een misvatting. Uit diversen gemeten vetzuur statussen blijkt ook echt de gevoeligheid voor Polymyalgia rheumathica (PMR) spierreuma.

Copyright © 2005 - 2024 |  | Alle rechten voorbehouden