Een mijlpaal in kankeronderzoek

De NovelCure methode

  • Home
  • Meer...
  • Een mijlpaal in kankeronderzoek

Ons immuunsysteem is de beste kanker bestrijder
Het basisprincipe en werkzaamheid van NovelCure wordt wederom bevestigd.

Menselijke T-cellen in de aanval op een kankercel. We kijken naar de beste kankerbestrijder. Het menselijke immuunsysteem.Het wordt door veel artsen en wetenschappers al jaren vermoed en ook hardop gezegd. En nu zijn het leidende wetenschappers, die zich bij deze club scharen. Een gezond immuunsysteem is de beste manier om kanker het hoofd te bieden. Feitelijk zullen we ‘het gevecht tegen kanker’ nooit winnen, wanneer we ons alleen richten op de effecten van chemotherapie.

Deze bevindingen, die worden gekarakteriseerd als ‘een mijlpaal in het kankeronderzoek’,
zijn gepubliceerd in een recente uitgave van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift genaamd ‘Nature’.

Een onderzoeksteam aan het Medische Centrum van de Universiteit van Tübingen (Dld) heeft aangetoond en bewezen, dat het menselijke immuunsysteem de vaardigheid bezit om tumoren en kankercellen in een permanente ‘slaapstand’ te brengen. Dit betekent dat de zg. ‘immunotherapie’, waarbij het immuunsysteem wordt bekrachtigd om kanker in het lichaam te bestrijden, een effectieve kankertherapie is.

Het immuunsysteem doet dit werk in het lichaam zelfs zonder andere, gezonder cellen kapot te maken (zoals dit bij bestraling en chemotherapie gebeurt), aldus de onderzoekers, die werden geleid door professor dr. Martin Röcken. In plaats van vernietiging, veroorzaakt het immuunsysteem de kankercellen een levenslange slaaptoestand, en stopt het ook de verdere verspreiding van kanker in het lichaam.

Professor Dr. Martin RöckenVolgens professor dr. Röcken is het "Bijzonder onwaarschijnlijk dat we met exclusieve militaire middelen de oorlog tegen kanker gaan winnen.
Het zal daarentegen een mijlpaal zijn, als we erin slagen het lichaam te prikkelen, om weer het immuunsysteem de controle te laten overnemen, over de kankercellen en de tumoren."

En met ‘militaire middelen’ doelt professor Röcken op o.a. chemotherapy en bestraling, de standaardreactie van veel artsen op de diagnose ‘kanker’. Deze ‘therapieën’ blijken steeds vaker het immuunsysteem aan te tasten, i.p.v. te stimuleren.

Opnieuw een bevestiging hoe zuiver de principes zijn van NovelCure: Hoe het bloedonderzoek de conditie van de immuun systemen doormeet en hoe effectief de doeltreffende therapie de systemen aanzet tot zelf heling van het lichaam

Datum: 5 februari 2013
Bron: www.nature.com , www.wanttoknow.nl

Copyright © 2005 - 2024 |  | Alle rechten voorbehouden