Veelgestelde vragen

De NovelCure methode

  • Home
  • Meer...
  • Veelgestelde vragen

1. Vanuit welke basisprincipes komt het NovelCure concept voort?

  • Tegenwoordig dringen zoveel toxines (gifstoffen) op allerlei manieren ons lichaam binnen, dat dit niet meer valt te compenseren door simpelweg goed op onze voeding en lifestyle te letten.
  • De relatie tussen geest (psyche) en lichaam is zeer belangrijk en wanneer deze relatie uit balans is, zal dit zich ongetwijfeld ergens (in lichaam of geest) uiten.
  • Terwijl de druk van buiten af op ons lichaam (lees: giftige stoffen) en geest (lees: stress) alleen maar toeneemt, valt er op te maken dat de mens zich steeds afhankelijker opstelt van medicijnen. De mens in het algemeen heeft geen weet meer van het feit dat het lichaam in staat is het grootste gedeelte van de gifstoffen, virussen en ontstekingen (ziekten) op eigen kracht te elimineren. Verschillende methoden (zoals zweten en koorts) worden hiervoor door het lichaam gebruikt, maar vaak als ongewenst ervaren en onderdrukt door o.a. medicijnen.
  • De reguliere wetenschap is er op dit moment vooral op ingericht om symptomen te bestrijden, terwijl er bij veel ziektes een patroon valt te ontdekken, welke een uiteindelijke ziekte in zekere zin voorspelt.
  • NovelCure maakt in het bloedonderzoek veelal inzichtelijk welke tekorten ons lichaam aantoont/ welke klachten daarbij horen/ en welke ziekten in ontwikkeling zijn.
  • De NovelCure kuur bestaat uit basisextracten die het lichaam ontgiften, en de immuniteit en zelfgenezende systemen sterk verhogen (biofeedback).

2. Het klinkt allemaal zo logisch wat NovelCure beweert. Waarom is dit concept regulier dan nog steeds onbekend?

Het is heel moeilijk om een vastgegroeid medisch systeem om te buigen en systemen open te laten staan voor andere zienswijzen.

3. Waarom zijn er zo weinig artsen te vinden die hier nu in geïnteresseerd zijn?

Regulier opgeleide artsen herkennen de 6 fase tabel: het BBRS, Bio Basis Regulatie Systeem uit hun eerste opleidingsjaar. De vervolgopleiding vereist biochemische kennis en gaat hierin echter niet verder. Gelukkig zijn er nu artsen, en we hopen in de toekomst op meer artsen, die juist vanuit hun roeping openstaan voor andere systemen die bewijzen gezondheid te bevorderen.

4. Waarom is het moeilijk om dit concept door de ziektekostenverzekeraar vergoed te krijgen?

NovelCure zou graag in samenwerking met ziektekostenverzekeraars en medici inzichtelijk maken dat met de ontwikkelde methode en middelen grote besparingen in de behandeling van ziekten behaald kunnen worden.

5. Waarom zijn de kosten van het onderzoek en de kosten van de producten zo hoog?

De kosten van het onderzoek en de middelen van NovelCure zijn niet hoog en veelal lager dan het reguliere onderzoek en de kosten van reguliere medicatie.
De perceptie waardoor de kosten van NovelCure als hoog ervaren worden, komt voornamelijk doordat de mensen die een beroep op Novelcure doen alles uit eigen zak moet betalen. Men heeft ook veelal een lang traject van beperkt functioneren achter de rug en vaak een situatie dat de financiële speelruimte klein is.
Novelcure werkt maar net boven kostprijs en investeert desondanks onverminderd in de doorontwikkeling van de methode en middelen. Hierin is een grote achterstand op de geaccepteerde reguliere hulpverlening, waarvan de kosten niet zichtbaar zijn voor de meeste mensen.

6. Waar wordt het bloed onderzocht en waar komen de middelen vandaan?

Het bloed wordt door NovelCure gecentrifugeerd en opgestuurd naar een van NovelCure onafhankelijk productiebedrijf. De middelen worden vervaardigd in een modern laboratorium onder regie van NovelCure.

7. Hoe staat NovelCure tegenover de reguliere geneeskunde?

De reguliere geneeskunde is onontbeerlijk, zeer kundig op gebied van tal van zaken en niet meer weg te denken. NovelCure streeft ernaar een brug te slaan tussen complementair en regulier.

8. Kan NovelCure de goede werking van de methode en middelen aantonen?

Het grote aantal mensen die een zeer positieve ervaring hebben met de analyse methode van NovelCure en de werking van de geadviseerde middelen spreekt voor zich.

De ervaringen zijn veelal van mensen die met een ernstig ziektebeeld al langdurig ziek waren. Hun ervaring is vaak opmerkelijke en zelfs opzienbarend te noemen. Een aantal testimonials daarvan is te vinden op deze website.

In de periode 2005-2007 is onderzoek gedaan naar de resultaten van de werking van de NovelCure-methode destijds, bij een groot aantal mensen. Het verslag is te vinden onder de titel "Onderzoek werking NovelCure".

Sindsdien is de onderzoeksmethode verder uitgebreid, zijn de middelen doorontwikkeld en hebben al meer dan 1000 mensen gebruikgemaakt van de NovelCure-methode.

NovelCure staat open voor het delen van bevindingen en inzichten in vervolgonderzoek, i.s.m. onderzoeksinstituten c.q. de reguliere medische sector, voor het aantonen en acceptatie van de resultaten en de waarde van de ontwikkelde analyse- en behandelmethoden.

Copyright © 2005 - 2024 |  | Alle rechten voorbehouden